Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Λαζάνια με γαρίδες του Καπετάν-Ανδρέα






Λαζάνια με γαρίδες του Καπετάν-Ανδρέα
----------------------------------------------------------
300 γραμμ. Γαρίδες
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη και μια κόκκινη ,ψιλοκομμένες
1 φλυτ. Λευκό ξηρό κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Τυρί τριμμένο όσο θέλουμε και λίγο ροκφόρ
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη και ελαιόλαδο

Σωτάρουμε το κρεμμύδι λίγο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τις πιπεριές και τις γαρίδες.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα ντοματάκια κονκασέ
Μόλις πάρει μια βράση το φαγητό σβήνουμε με το κρασί και μισό φλυτζάνι νερό .
Σιγοβράζουμε έως ώτου δέσει η σάλτσα κι όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τυρί τριμμένο για να λυώσει και τον μαιντανό κι αποσύρουμε απ’τη φωτιά.

Μέχρι να γίνει η σάλτσα βράζουμε εν τω μεταξύ τα λαζάνια ( κατά προτίμηση δική μου ΜΙΣΚΟ νούμερο 1 των 400 γρ.)σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο μέσα.
Το φαγητό σερβίρεται και χωριστά τα λαζάνια με τριμμένο τυρί και με την σάλτσα στο πλάι σαν σαγανάκι, και ανάμεικτα μέσα στην κατσαρόλα και συνοδεύεται με λευκό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου