Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Λάχανο με χοιρινό κρέας στην γάστρα





Επειδή τα κρύα έχουν σφίξει  είναι καιρός να απολαύσουμε ένα ωραίο χειμωνιάτικο φαγητό.
Υλικά 
---------------

‘Ένα μέτριο σε μέγεθος άσπρο λάχανο

1 κιλό χοιρινό μπούτι ( με λίγο λίπος)

2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης

2 πράσινες πιπεριές

1 κρεμμύδι ξερό

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

3-4 πιπεριές μικρές καυτερές ( πιπεροτσίνι Ιταλίας)

1 κούπα Ελαιόλαδο

Αλάτι , πιπέρι


Εκτέλεση

------------

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού  κρέατος συνεχίζοντας το σωτάρισμα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τη σάλτσα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα χαμηλώνοντας ταυτόχρονα τη φωτιά .

Σιγοβράζουμε το κρέας με τα λαχανικά και για μισή ώρα περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο φαγητό το λάχανο κομμένο σε μέτρια κομμάτια και βάζουμε το αλάτι με το πιπέρι.

‘Όταν μαλακώσει αρκετά το λάχανο και απορροφήσει αρκετά τα υγρά του το φαγητό, το αδειάζουμε μέσα σε μια γάστρα με καπάκι και το φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο .

Λίγα λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο κι αφού δoκιμάσουμε ότι έχει ψηθεί το φαγητό κανονικά, βγάζουμε το καπάκι της γάστρας για να ξεροψηθεί  λίγο η επιφάνειά του.

Μόλις κρυώσει λίγο το φαγητό, το απολαμβάνουμε με κόκκινο μπρούσικο κρασάκι.