Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μανιτάρια γιαχνί




Μανιτάρια γιαχνί
--------------------------
Μανιτάρια γιαχνί δοκιμάσατε ?
Καιρός να δοκιμάσετε γιατί αρχίζουν κι οι νηστίες !

Υλικά
---------
½ κιλο Μανιτάρια champinion γαλλικού τύπου ( μικρά στρογγυλά)
1 κρεμμύδι
1 πράσο ψιλοκομμένο
‘Ανιθο, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Ντοματάκια κονκασέ
1 ποτηράκι λευκό κρασί ή ρετσίνα

Εκτέλεση
-------------
Βάζουμε σ’ένα κατσαρολάκι ελαιόλαδο , το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο , για να ροδίσουν .
Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις ροδίσουν , τα σβήνουμε με το κρασί και κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε στη συνέχεια τα ντοματάκια κονκασέ και λίγο νεράκι.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά και κατεβάζουμε τη φωτιά και τα’αφήνουμε να σιγοβράσει.
Στο τέλος προσθέτουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε το φαγητό με μακαρονάκι ψιλό , με ταλιατέλες ή πένες. Μπορούμε επίσης να τα συνοδεύσουμε με πατάτες μικρές στρογγυλές βρασμένες με την φλούδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου