Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Γαρίδες σαγανάκι



Απόψε θα σας γράψω πως γίνονται οι γαρίδες σαγανάκι.

Υλικά
--------
1 κιλό γαρίδες
1/2 φλιτ. ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές μουστάρδα ΗΟΤ
200 γρ. τυρί φέτα
μαιντανό, αλάτι και πιπέρι 
Εκτέλεση
------------
Παίρνουμε 1 κιλό γαρίδες ( για να χορτάσουμε) , τις καθαρίζουμε το αντεράκι ( για να μην φάμε άμμο και κριτσανίζουνε τα δόντια μας ) Τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σ’ένα βα8ύ τηγάνι.
Βάζουμε λάδι και τις τηγανίζουμε λίγο. Μετά προσθέτουμε ντοματάκια κονκασέ ( ΖΑΝΑΕ κατά προτίμηση) και λίγο νερό. Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε λίγη μουστάρδα ΗΟΤ, αλάτι και πιπέρι , αφήνουμε να πάρει και τη δεύτερη βράση  και προσθέτουμε τυρί φέτα τριμμένο . Βράζουμε για 3΄ έως να πήξει η σάλτσα και τις βγάζουμε απ’τη φωτιά.
Προσθέτουμε τέλος μαιντανό μέτρια κομμένο για να φαίνονται ωραία τα φύλλα του και καλή μας όρεξη.

Στρώνουμε το τραπέζι ,ανοίγουμε ένα ωραίο λευκό κρασί και περιμένουμε τη φίλη μας για ν’απολαύσουμε μια ωραία βραδιά..

1 σχόλιο: