Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Λουκάνικα καπνιστά

 Yλικά
-----------
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς διπλοπερασμένος
1 κιλό χοιρινός κιμάς μια φορά περασμένος
500 γρ. χοιρινό κρέας ψιλοκομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο
1 σουρωτή
Λίγο ελαιόλαδο
Πιπέρι , αλάτι, λίγο κίμινο, γλυκιά πάπρικα και
Έντερα χοιρινά

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά ,προσθέτουμε τη σουρωτή και λίγο λάδι  και γεμίζουμε τα έντερα με το χωνί της ειδικής μηχανής για λουκάνικα.
Μόλις περάσει το μείγμα σε 25-30 εκ. του εντέρου, στρίβουμε το λουκάνικο κάνοντάς το μερίδα .
‘Όταν τελειώσουμε το γέμισμα, αφήνουμε τα λουκάνικα έξω στον αέρα για να στεγνώσουν για 3-4 μέρες και σε σκιά.
Με τον ίδιο τρόπο που περιγράφω το κάπνισμα του χοιρινού χριστουγεννιάτικου κρέατος, καπνίζουμε και τα λουκάνικα.
‘Όταν ψηθούν δυό μερίδες λουκάνικου και καπνιστούν καλά, τις βάζουμε πάνω σ’ένα ξύλο , τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια  και δίπλα τους προσθέτουμε αγγουράκια  και ντοματάκια τουρσί ,για τα οποία θα σας μιλήσω σε μια επόμενη συνταγή μου πως ακριβώς τα φτιάχνουμε.
Γεμίζουμε τα ποτήρια με μπρούσικο κρασί και καθώς θα τρώμε τα καπνιστά λουκάνικα, πίνουμε στην υγειά μας.

Να περάσουμε όλοι μας ωραία και παραδοσιακά καλά Χριστούγεννα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου