Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Λάχανο με κρέας χοιρινό και καπνιστό μπέικον


  
Ήρθε ο χειμώνας κι ούτε το πήραμε χαμπάρι καλά καλά.....
Μένουμε περισσότερο στο σπίτι, κουκουλωμένοι ή όχι, με ορέξεις για καλό φαγητό ( πιο χειμωνιάτικο) και τι θα λέγατε για ένα ωραίο λάχανο στο φούρνο με χοιρινό και μπέικον καπνιστό?
Επειδή σας άνοιξα την όρεξη εγώ, λέω να σας το κάνω. Περιμένετε με αγωνία γύρω μου έτσι δεν είναι?
Πρέπει να βιαστώ γιατί με τέτοια όρεξη θα με φάτε κι εμένα και μετά ποιος θα σας κάνει τέτοια ωραία φαγητά ?
Ξεκινάω γρήγορα γρήγορα με τα υλικά.

1 μέτριο λάχανο
Ένα κρεμμύδι ξερό
1 κιλό κρέας χοιρινό
Αλάτι , πιπέρι
Μια πιπεριά πράσινη και μια κόκκινη φλωρίνης
Μισή πιπεριά καυτερή
Πάπρικα γλυκια.
1 κουτί κονκασέ
Μπέικον καπνιστό

Κόβουμε το λάχανο χοντρά κομμάτια και τις πιπεριές .
Τεμαχίζουμε επίσης και  το κρέας σε μερίδες και το βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για να σωταριστεί μαζί με το κρέας και τις πιπεριές .
Μόλις σωταριστούν αρκετά προσθέτουμε τα κομμάτια του λάχανου κι ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει.
Βάζουμε  ένα κουτί  ντομάτες κονκασέ (ΖΑΝΑΕ) κι ένα ποτήρι νερό κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει προσθέτωντας λίγο ακόμη λάδι.
Πριν τραβήξει όλα τα υγρά του το φαγητό, το βάζουμε σ’ένα ταψί και απλώνουμε πάνω μπέικον κομμένο σε χοντρές φέτες και τα’αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο καλά μέχρι να ροδίσει .
Το σερβίρουμε στο τραπέζι με μπρούσικο μαύρο κρασί ερεθίζοντας με τη γεύση του τον ουρανίσκο μας.
Καλή μας όρεξη!
Δεν είχα δίκιο ότι είναι ένα πολύ ωραίο χειμωνιάτικο φαγητό ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου